شهر زیر زمینی

اثار تاریخی شهر نوش اباد

شهر زیر زمینی

اثار تاریخی شهر نوش اباد

سلام ودرود

به وبلاگ جامع گردشگری کهن شهر نوش آباد خوش آمدید .
تمام تلاش و هدف بنده به عنوان راهنمای گردشگری بومی این است که بتوانم ازاطلاعات جامع و کاملی فرهنگ و تاریخ کهن شهرم رو ارائه بدهم .و امیدوارم توانسته باشم دین خودم را به شهرم به نحو احسن ادا کنم .
برای مکمل شدن وبلاگ کانال تلگرامی در همین باب زدم که شما دوستان میتوانید در منوی سرچ تلگرام عنوان دیار کهن رو نوشته و سرچ کنید و وارد کانال بشوید ممنون از تک تک دوستان عزیز .حضور گرم شما باعث دلگرمی اینجانب میشود .
با تشکر از همه همراهان عزیز و گرامی

بایگانی

يكشنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳ ب.ظ

۰

حوض خانه مسجد جامع نوش آباد اثری بی نظیر

يكشنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳ ب.ظ

مدیر پایگاه میراث فرهنگی نوش آباد از آغاز احیا حوضخانه های نوش آباد با کمک مردمی و اعتبار مالی شهرداری نوش آباد خبر داد.

به گفته زهرا ساروخانی مدیر پایگاه میراث فرهنگی نوش آباد حوضخانه جنب مسجد جامع و مسجد موسی بن جعفر(ع) نوش آباد به درخواست مردمی و حمایت مالی شهرداری زیر نظر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی نوش آباد از زیر خاک بیرون آمدند.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان ساروخانی با با تاکید بر اینکه موقعیت ویژه این حوضخانه ها که در کنار مهمترین اثر تاریخی شهر و در امتداد محور گردشگری تعریف شده قرار دارد اهمیت این اقدام فرهنگی را دو چندان می کند افزود:حوضخانه های نوش آباد با توجه به سطح قنات در عمق های متفاوت بین سه تا شش متر با مصالح آجر احداث شده اند.ساختمان حوضخانه شامل عناصری حوض به شکل چهارگوش،دایره یا چند ضلعی  در مرکز فضا و سکوهایی جهت نشستن در در دور تا دورآن،کانال قنات و کانال تهویه هوا است.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی نوش آباد تصریح کرد: حوضخانه جنب مسجد جامع کاربری وضوخانه داشته و به شکل یک چهار تاقی ایجاد شده که دور آن راهرو با تاق آهنگ به شکل ضربی قرار داشته است.در دیواره جبهه شمالی و جنوبی آن سکویی جهت نشستن ایجاد شده است.این حوضخانه با اعتبار مالی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در حال مرمت و بازسازی است.

این باستان شناس ادامه داد: در نمونه مسجد موسی بن جعفر کاربری فضا عمومی بوده(رخت شویخانه) و پلان آن هشت ضلعی با سکوهای ایجاد شده در دور تا دور آن است.در ساختمان حوضخانه ها آب قنات از یک جبهه وارد و از جبهه دیگر خارج می شده است.

ساروخانی نوش آباد را شهر معماری دستکند دارای پیشینه طولانی در احداث و استفاده از سازه های آبی به شکل دستکند دانست و گفت:با توجه به جاری بودن آب پنج رشته قنات تاریخی در این شهر از گذشته دور سازه های آبی زیادی  با کاربری متعدد در داخل بافت شهری ایجاد شده است که مهمترین نمونه های آن علاوه بر قنات می توان به پایاب و ساختمان حوضخانه ها اشاره کرد.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی نوش آباد در پایان ادامه داد:مهمترین اقدام این را پایگاه بعد از خاکبرداری حوضخانه ها مستند نگاری و تهیه پرونده ثبتی جهت ثبت حوضخانه های نوش آباد در فهرست آثار ملی و مرمت و حفاظت از آنان با کمک مردمی و شهرداری است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۵/۰۷
راهنما گردشگری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی